pátek 3. května 2013

O nás




Vítejte na naších stránkách!

Jsme rodinná chovatelská stanice, která má pejsky především pro radost, přesto se však snažíme, aby naši pejsci odpovídali standardu nejen exteriérem, ale také po pracovní a zdravotní stránce. Především labradorům se snažíme dopřát co nejvíce pracovního vyžití, pro které byli vyšlechtěni a ve kterém mimořádně vynikají. Připravujeme je na lovecké zkoušky a snažíme se je využívat v lovecké praxi.

V naší myslivecké rodině jsme vždy měli psa, který byl neoddělitelnou součástí našeho mládí. První labradorka přišla do naší rodiny v roce 1982 poté, co jsme tragicky přišli o našeho německého krátkosrstého ohaře. Rok jsme byli bez psa, když taťka přinesl časopis Myslivost, kde byl článek o labradorech, které nikdo z nás předtím neznal. Článek byl plný superlativů a přesvědčil nás, že tento psí superman bude důstojný nástupce našeho ohaře. Labradorů však u nás  v té době bylo jako šafránu, takže jsme museli rok čekat, než jsme si jeli pro vytoužené štěňátko, čokoládovou fenku z vůbec prvního vrhu čokoládových štěňat v naší republice s nádherným jménem Iris Jitřní lov. Ona způsobila, že jsme kouzlu labradorů úplně propadli a žijeme s nimi už víc než pětadvacet let. Byla jedičnečným parťákem našich dětských her, špičkovým a neúnavným loveckým psem a také věrným a oddaným společníkem všech členů rodiny. Nikdy nezapomenu na den, kdy přišla do naší rodiny a změnila náš život stejně jako na její dny poslední.

Byla také výbornou mámou, která odchovala několik krásných štěňat a v jejím synovi z prvního vrhu jsme se konečně dočkali vytouženého černého labradora. Aran z Padělského mlýna, řečený Andy, nám také dělal jenom radost, stal se šampionem krásy a všestranným loveckým psem. Po nich přišla plejáda dalších a mně nezbývá než jim poděkovat za to, že obohatili náš život o spoustu jedinečných zážitků.